Beltug

KU Leuven - Postuniversitaire lessenreeks: Connectivity & Cloud Computing


Date:21/04/2021
Time:18:30


 

Postuniversitaire lessenreeks: Connectivity & Cloud Computing

 


Datacommunicatie en telecommunicatie zorgt ervoor dat wij met elkaar, en de wereld, zijn verbonden. Het belang van - snelle en betrouwbare - connectiviteit is door de coronacrisis nog duidelijker geworden. Tegelijk worden data- en telecomnetwerken steeds complexer en zijn ze aan snelle veranderingen onderhevig.

 

In het licht van die snelle evoluties rond datacom- en telecomnetwerken gaat deze lessenreeks in op de hedendaagse en de toekomstige netwerktechnologie, én plaatst deze technologie in het juiste perspectief. Je krijgt in deze opleiding dus een brede schets van het totale ICT-systeem en IT-infrastructuur.

 

Dit betreft hardware, maar ook software, waarbij software steeds meer aan belang wint ten opzichte van hardware. Het overzicht reikt van glasvezelkabel over IPv6, wifi en 5G tot cloud computing, dat intussen de norm lijkt geworden. Verder vindt de (nieuwe) technologie ook steeds meer haar toepassing in andere contexten, zoals de fabriekscontext (cf. 'OT'). Ook het concept IoT komt doorheen de reeks aan bod. Daarnaast besteden we ook aan de veiligheid van netwerken de nodige aandacht.

 

 

Programma
 

Woensdag, 21 apr: Opbouw communicatienetwerken, hardware transmissiemethodes en cryptosystemen
 

Woensdag, 28 apr: Internet in a nutshell
 

Woensdag, 5 mei: Local Area Networks (LAN) en netwerkbeveiliging
 

Woensdag, 12 mei: Mobiele communicatiesystemen
 

Woensdag, 19 mei: Wireless connectivity for devices
 

Woensdag, 26 mei: Datacenters en clouddiensten
 

 

 

Meer info en registraties