Beltug

Spraak over een privaat draadloos netwerk of werken via de mobiele operatoren


Date:25/06/2008


De mobiliteit van werknemers neemt sterk toe in bedrijven en overheidsinstellingen. Dit heeft ertoe geleid dat steeds meer werknemers twee toestellen in gebruik hebben; één vast op bureau en één gsm. Bovendien stellen bedrijven en overheidsinstellingen vast dat steeds meer gesprekken tussen werknemers verlopen via gsm, zelfs binnen de bedrijfsmuren, met hoge telefoonkosten tot gevolg. Talrijke studies bevestigen dit.

Ondertussen is de convergentie tussen vaste en mobiele communicatie rijp genoeg om voor een aantal werknemers naar één toestel te gaan.

BELTUG stelt vast dat veel organisaties de verschillende mogelijkheden willen evalueren.

Hierbij wordt er vooral in twee richtingen gekeken:
- Wat is er mogelijk als men kiest voor een vergaande samenwerking met een mobiele operator en het vast toestel afschaft voor (een deel van) de werknemers?
- In welke mate kan spraak over draadloze private netwerken een oplossing bieden?

Vaak is de oplossing ook geen “of-of verhaal” en kiezen veel bedrijven voor een combinatie van beide oplossingen. Deze tekst kan helpen om een betere investeringskeuze te maken tussen beide pistes in functie van het type afdeling, het aantal bedrijfsvestigingen, …

DOEL VAN DEZE TEKST

Dit document wil een leidraad bieden met een korte beschrijving van de elementen die u best in aanmerking neemt wanneer uw bedrijf of overheidsinstelling voor de keuze staat tussen het gebruik van een draadloos netwerk voor spraak, of een vergaande samenwerking met een mobiele operator.

 

Dear visitor,

Access to more information about this topic and/or to download the paper is easy and fast, but exclusively for Beltug members (just login to get access).

Beltug gathers a lot of information. Here you find the advantages of Beltug membership

The Beltug Team

Click here to login
>>> Back to overview