Beltug

Prijs van mobiel internet daalt niet snel genoeg op de zakelijke markt: BELTUG publiceert Mobile Data Prijsindex


Date:20/03/2013


Het laatste half jaar is de prijs voor mobiel dataverkeer voor de zakelijke markt gedaald met 5%. Voor de komende zes maanden wordt een gelijkaardige daling verwacht. Dat blijkt uit de Mobile Data prijsindex die BELTUG publiceert. Het gaat om nationale tarieven.

Waarom dit initiatief?

Organisaties rusten steeds meer werknemers uit met mobiel internet. BELTUG wordt steeds vaker aangesproken door bedrijven en overheidsinstellingen. Ze vragen zich af of hun prijzen voor mobiel internet de marktevolutie volgen. Om een antwoord te bieden creëerde BELTUG deze index.

BELTUG Mobile data index March 2013

Een versnipperd verhaal

Achter deze cijfers zitten uiteenlopende situaties. Bij de kleine helft (46%) van de respondenten trad in de afgelopen zes maanden een prijsdaling op. Merkwaardig is dat bij liefst 43% van de organisaties het prijsniveau hetzelfde bleef.

Matige daling verwacht

Voor de komende zes maanden is er beterschap in zicht, denken de respondenten, maar niet spectaculair. 35% verwacht dat het prijsniveau gelijk zal blijven. Ruim de helft (55%) ziet de mobiele datatarieven dalen; 10% verwacht dalingen van meer dan 20%.

“Een daling van 5% in het laatste half jaar en een verwachte daling van nog eens bijna 5% in het komende half jaar lijkt een mooi resultaat, maar is zwak in deze snel evoluerende markt,” licht Danielle Jacobs, Directeur van BELTUG toe, “Bedrijven zijn gefrustreerd door de opeenvolgende promoties voor de consumentenmarkt”.

Spectaculaire stijging van de volumes verwacht

Bijna 90% van de ondervraagden verwacht een stijging van de volumes. Er wordt een gemiddelde toename verwacht van maar liefst 27% in het volgende half jaar.

BELTUG mobile data volume growth March 2013

Mobile Data Prijsindex twee keer per jaar

De BELTUG Mobile Data Prijsindex zal om de zes maanden gepubliceerd worden. Zo kunnen bedrijven afmeten waar zij staan tegenover de prijsevolutie. De index werd op 100 gelegd voor september 2012.

Aan de enquête voor de Mobile Data Prijsindex hebben in de eerste helft van maart 142 bedrijven en overheidsinstellingen deelgenomen. Het gaat over middelgrote en grote organisaties.

De gedetailleerde resultaten van de rondvraag, met aanbevelingen voor de zakelijke gebruikers, worden tegen eind april in een rapport verwerkt voor de BELTUG-leden.

 

Over BELTUG

BELTUG is de grootste Belgische vereniging van ICT Managers, met een gespecialiseerde focus op bedrijfsnetwerken, mobiele communicatie, UC, Cloud, beveiliging en ICT aankoop.

BELTUG telt meer dan 1.200 leden en vormt zo een belangrijke netwerkingorganisatie voor de ICT-beslissingsnemers in ons land. BELTUG brengt bedrijven samen om ervaringen uit te wisselen, publiceert aanbevelingen en informeert. BELTUG verdedigt de belangen van de zakelijke ICT-gebruikers bij nationale en internationale overheden.


>>> Back to overview