Beltug

Tweede Mobile Data Prijsindex van BELTUG


Date:21/10/2013


Het laatste jaar is de prijs voor mobiel dataverkeer voor de zakelijke markt gedaald met 10%. Voor de komende zes maanden wordt nog een daling van 5% verwacht. Dat blijkt uit de Mobile Data prijsindex die BELTUG publiceert. Het gaat om nationale tarieven.

Tweede Mobile Data Prijsindex van BELTUG

De daling is het resultaat van de tweede Mobile Data Prijsindex-onderzoek van BELTUG. In maart stond de Index op 95, een half jaar na het referentiepunt van 100 in september 2012. Het nieuwe cijfer en de verwachte index voor maart 2014 bevestigen de zwakke daling in deze snel evoluerende markt.

Grotere daling bij actieve telecombeheerders

Heel wat bedrijven realiseren evenwel een grotere daling. “Voor de bedrijven die actief hun contracten heronderhandelen, ligt de index al een flink stuk lager, met name op 76 tegenover 90. Zij verwachten ook een daling tot liefst 64 ipv 85,” licht Danielle Jacobs, directeur van BELTUG toe. BELTUG beveelt bedrijven dan ook aan actie te ondernemen en te onderhandelen met de operatoren.

Waarom dit initiatief?

Organisaties rusten steeds meer werknemers uit met mobiel internet. BELTUG wordt steeds vaker aangesproken door bedrijven en overheidsinstellingen. Ze vragen zich af of hun prijzen voor mobiel internet de marktevolutie volgen. Om een antwoord te bieden creëerde BELTUG deze index.

Mobile Data Prijsindex twee keer per jaar

De BELTUG Mobile Data Prijsindex zal om de zes maanden gepubliceerd worden. Zo kunnen bedrijven afmeten waar zij staan tegenover de prijsevolutie. De index werd op 100 gelegd voor september 2012, was 95 in maart en staat nu op 90 in september 2013. Voor maart 2014 wordt een index van 85 verwacht. Aan de enquête voor de Mobile Data Prijsindex hebben in september 86 bedrijven en overheidsinstellingen deelgenomen. Het gaat over middelgrote en grote organisaties.

De gedetailleerde resultaten van de rondvraag, met aanbevelingen voor de zakelijke gebruikers, worden tegen eind oktober in een rapport verwerkt voor de BELTUG-leden.
 

Over BELTUG
BELTUG is de grootste Belgische vereniging van ICT Managers, met een gespecialiseerde focus op bedrijfsnetwerken, mobiele communicatie, UC, Cloud, beveiliging en ICT aankoop.

BELTUG telt meer dan 1.200 leden en vormt zo een belangrijke netwerkingorganisatie voor de ICT-beslissingsnemers in ons land. BELTUG brengt bedrijven samen om ervaringen uit te wisselen, publiceert aanbevelingen en informeert. BELTUG verdedigt de belangen van de zakelijke ICT-gebruikers bij nationale en internationale overheden.


>>> Back to overview