Beltug

Mobile Data Index maart 2014 NL


Date:30/04/2014


Zakelijke mobiele data markt wordt stilaan matuur:
de prijzen zakken mede dankzij een actief telecombeheer

 

Sint-Niklaas 28 april 2014 – BELTUG publiceert vandaag de haar zesmaandelijkse Mobile Data prijsindex voor de zakelijke markt. Uit deze index kunnen we afleiden dat de markt voor nationale mobiele data stilaan matuur wordt. Sinds het invoeren van deze index in september 2012 zijn de prijzen op de zakelijke markt met ongeveer 32% gezakt. Deze daling wordt bevorderd door het actief onderhandelen van het contract met de provider.

Actief telecombeheer zet de prijzen onder druk

Voor de volledige groep van respondenten daalde de prijs op anderhalf jaar tijd met slechts 15%. Dit heeft vooral te maken met de grote groep bedrijven met lopende contracten, waardoor ze geen prijswijziging zagen. Bedrijven die nieuwe contracten onderhandelden, zagen een significatere daling van hun tarieven.

“Voor de bedrijven die actief hun contracten heronderhandelen, ligt de index al een flink stuk lager, met name op 68 tegenover 85.” licht Danielle Jacobs, directeur van BELTUG toe. “De zakelijke markt voor mobiele data is in volle evolutie. We stellen vast dat contracten van 2 of 3 jaar te weinig flexibel zijn om de snelle marktdynamiek op te vangen. Daarom beveelt BELTUG de bedrijven aan in de contracten te bepalen dat de tarieven de marktevolutie moeten volgen.”

Waarom deze index?

Organisaties rusten steeds meer werknemers uit met mobiel internet. BELTUG wordt steeds vaker aangesproken door bedrijven en overheidsinstellingen. Ze vragen zich af of hun prijzen voor mobiel internet de marktevolutie volgen. Om een antwoord te bieden creëerde BELTUG deze index.

Mobile Data Prijsindex twee keer per jaar

De BELTUG Mobile Data Prijsindex wordt om de zes maanden gepubliceerd. Zo kunnen bedrijven afmeten waar zij staan tegenover de prijsevolutie. De index werd in september 2012 op 100 vastgelegd, in maart 2013 was de index 95, 90 in september 2013 en staat nu in maart 2014 op 85. Voor september 2014 wordt een index van 81 verwacht.

Aan de enquête voor de Mobile Data Prijsindex van maart 2014 hebben 83 bedrijven en overheidsinstellingen deelgenomen. Het gaat over middelgrote en grote organisaties.

 


>>> Back to overview